14 Ekim 2009 Çarşamba

Kim haklı???


2010 Dünya kupası elemeleri futbolun en büyük organizasyonu, Güney Afrikada, bu yaz, süper heyecan televizyon başında, iddaa bayilerinde geçicek günler geceler. Milli Takımımız Dünya kupası elemelerınde istediğimiz performansı gösteremedi ve dünya kupasına katılma şansını kaybetti. Bana göre zaten ilk turda oynanan Şükrü Saraçoğlu stadındaki Belçika maçında kaybettiğimiz 2 puan ve Estonyada aldığımız beraberlik sonrasında dünya kupasına gitme şansımızı kaybetmiştik. Her sene dünya kupasına giden bir ülke takımı olmuş olsaydık belki çok fazla eleştiri konusu olabilirdi ama yine bana göre bu grupta Türkiye Milli Takımının Güney Afrika'da boy göstermesi gerekiyordu.
Gelelim deplasmanda oynadığımız Belçika maçı esnasında yaşanan olaylara. Türkiye 2-0 kaybetti bu maçı. Baktığımız grupta artık çok az şansımız vardı. Bir umut herkes bosna maçından gelicek sonuca odaklanmıştı ama daha Belçika - Türkiye maçı başlamadan Bosna Hersek'in Estonya karşısında maçı 2-0 aldığını ve çok düşük olan dünya kupasına katılma şansımızında artık kalmadığını öğrendik. Bu moralle maça çıkan türkiye bana göre kötü bir oyun sonrasında maçı 2-0 kaybetti ve olanlar oldu terim maçtan sonra istifasını açıkladı ve birkaç tane futbolcunun milli takım kariyerleri sona erdi.
Maç esnasında bir taraftar bazı gazetelere göre küfür etmiş bazılarına göre başımız önümüzde yürümektedn artık sıkıldık demiş ve maçı tribünden seyreden terim ve futbolculara laf atmış. Küfür etmesi anormal bir durum ve bu şekilde olmadığını varsayarak devam ediyorum. Artık cidden milli takımın bu şekilde aldığı sonuçlardan ve başarısızlıklardan sıkıldım. Grubunda sadece ispanya var o 2 ispanya maçından sadece birinden puan alsan gruptan çıkarak dünya kupasına gitmen garanti ama sen napıyosun olur olmaz puanlar kaybediyosun insanları çileden çıkarıyosun ve seni eleştirenlere de kabadayı gibi kafa tutuyosun. Basın açıklaması yapıyosun milli takıma geldiğinden beri almış olduğun galibiyetlerin sayısından milli takım tarhinin en başarılı dönemi olduğundan bahsediyosun ama bana göre yanlış yapıyosun. Geldiğinde fark yaratıcam diyordun işte yarattığınız takım ortada.
Şimdi düşünelim kim haklı eleştiren taraftarlar mı yoksa kabadayılık yapan futbolcu teknik adamlar mı?

Hiç yorum yok: